Petitie Behoud IJsbaan Kardinge ruim 7.300 keer ondertekend

Foto: De Redactie

Belanghebbenden bij de IJsbaan Kardinge zijn een petitie begonnen om de IJsbaan Kardinge in Groningen te behouden. De petitie is inmiddels ruim 7.300 keer ondertekend, waaronder door topschaatsers als Jenning de Boo, Marcel Bosker, Suzanne Schulting, Marijke Groenwold en Irene Schouten.

De ijsbaan Kardinge is volgens de organisatie van groot belang voor de ijssport in het noorden van het land. Het is bovendien een belangrijke trekpleister voor het hele Kardingegebied en daarmee ook van belang voor de lokale economie.

De ijsbaan in het sportcomplex Kardinge is sinds 1993 een centrale sportvoorziening voor de regio Groningen, Drenthe en een deel van Friesland. Het voortbestaan van de kunstijsbaan staat op de tocht door een dreigend gebrek aan financiering door de gemeente Groningen.

“Het behoud van de ijsbaan is van levensbelang voor de vele schaatsverenigingen en ijsclubs uit Stad en Ommelanden, Drenthe en een deel van Friesland die wekelijks van Kardinge gebruik maken”, meldt Piet Manning, voorzitter van schaatsvereniging STV Eemsmond, namens de organisaties. “De belanghebbenden willen door middel van deze petitie het belang van de ijsbaan duidelijk maken voor het regionale sport- en bewegingsaanbod en het belang voor de omliggende bedrijven en onderwijsvoorzieningen”.

Het initiatief wordt breed gedragen door de samenwerkende schaatsverenigingen, natuurijsclubs, IJshockey GIJS, de Kunstrijvereniging, shorttrack Groningen, de Vereniging Bedrijven Noord Oost en andere belanghebbenden.

De petitie voor het behoud van de ijsbaan is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen