Groningse Meerstad uitgeroepen tot verjaardagskaarten-hoofdstad van Nederland

Foto: Kaartje2go

Een verjaardag is pas echt af met taart, slingers en een berg met verjaardagskaarten op de deurmat. En die berg is bij de Groningers best groot. In deze provincie ontvangen inwoners namelijk bijna de meeste verjaardagskaarten van Nederland, blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.

Inwoners van Meerstad, Blauwestad en Midwolda ontvangen gemiddeld gezien de meeste verjaardagskaarten van Groningen. In Meerstad ontvangen ze zelfs de meeste verjaardagskaarten van heel Nederland. De top-drie provincies die de meeste verjaardags- én te-laat-kaarten ontvangen zijn de drie noordelijke provincies, Groningen, Drenthe en Friesland.

Zeeuwen sturen meeste te-laat-kaarten

Zeeuwen sturen naar verhouding de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland, gevolgd door inwoners van Drenthe en Friesland. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. In Drenthe ontvangen jarigen het minst de kaart.

Attente Brabanders

Als er wordt gekeken naar het versturen van een persoonlijke verjaardagswens in Nederland, dan is Noord-Brabant het meest attent, gevolgd door Limburg. Hier worden de meeste verjaardagskaarten op de post gedaan. Inwoners van Flevoland sturen per inwoner gemiddeld de minste verjaardagswensen.

Januari-jarigen het vaakst vergeten

Ben je jarig in januari? Dan heb je de meeste kans om vergeten te worden tijdens je verjaardag. De eerste maand van het jaar is namelijk de maand waarin de meeste te-laat-kaarten worden verstuurd. Jarigen in december hebben meer geluk, want in deze maand worden de minste kaartjes verstuurd als het gaat om het vergeten van verjaardagen.

De volledige onderzoeksresultaten en het overzicht per provincie zijn hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen