Stijging kosten parkeervergunning met bijna 8 procent in Groningen

Foto: De Redactie

Mensen die een vergunning nodig hebben om hun auto in de buurt van hun woning te parkeren, betalen daar vaak meer voor dan een paar jaar geleden. In Groningen zijn de kosten voor een parkeervergunning met bijna 8 procent gestegen.

In zes van de tien gemeenten met een parkeervergunninggebied zijn de kosten gestegen, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

In de binnenstad van Groningen betalen inwoners bijna 370 euro voor een parkeervergunning. Daarmee staat Groningen op de vierde plek van duurste parkeervergunningen. De duurste parkeervergunning is voor autobezitters die binnen de Singel in het centrum van Amsterdam wonen. Zij betalen dit jaar 630 euro. In 2021 was dit nog 568 euro, een stijging van 11 procent. Daarna zijn centrumbewoners van Utrecht (615 euro), Groningen (370 euro) en Den Bosch (368 euro) het meeste geld kwijt.

Vorig jaar betaalden inwoners 343 euro, een verschil van 26,56 euro.

Dit jaar hebben 147 van de 342 gemeenten minstens één gebied waarvoor een parkeervergunning nodig is. Sommige gemeenten hebben meerdere vergunningszones met verschillende prijzen. In die gevallen is gekeken naar het jaartarief van de duurste parkeervergunning. Gemiddeld steeg het tarief van de duurste vergunning met bijna 9 procent.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen