Speciaal Kinderorkest Muziek Maatjes bij VRIJDAG

Foto: © Lotte Hartman

Op zaterdag 22 juni begint VRIJDAG een speciaal kinderorkest: Muziek Maatjes. Iedereen van 7 tot en met 11 jaar die net begonnen is of al een paar jaar speelt op viool, cello, fluit, blokfluit, hobo, klarinet, sax, trompet, trombone, gitaar of accordeon kan meedoen! Het orkest repeteert één dag en treedt een week later op.

Repetitiedag

De orkest-tweedaagse, onder leiding van Wim Lever en Annefloor Plantinga, start op zaterdag 22 juni met het repeteren van twee stukken: Wandelende Wals en Zomerdans. Voor elk instrument zijn er vier verschillende partijen, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Vooraf ontvangen de deelnemers de muziek, zodat dit ook thuis en eventueel tijdens muzieklessen geoefend kan worden.

Behalve het repeteren is het ook een gezellige dag, inclusief een pannenkoekenlunch. Je hoeft geen muziekles te volgen bij VRIJDAG om mee te kunnen doen. Ieder beginnend muzikant kan zich opgeven.

Showtime

Na al dat oefenen worden de Muziek Maatjes op 29 juni in de schijnwerpers gezet. Aan het begin van de middag volgt nog een korte repetitie en daarna is het zo ver: met een knallend openingsconcert bijten zij het spits af van het VRIJDAG Muziekfestival.

Praktische informatie

Meedoen kan door opgave via: vrijdag.nl/orkestdag. Op de website staat ook het tijdschema vermeld van zowel de repetitiedag als de concertdag. De kosten bedragen € 25,- per persoon, cursisten van VRIJDAG betalen € 20,-.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen