Verkeersupdate: drukte neemt toe en verschuift naar andere locaties

Foto: Jan Buurma

In de afgelopen periode was het drukker qua verkeer en verplaatste dit zich ook naar andere locaties. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Aan het begin van de week was het drukker op de Stationsweg en aansluitend op de Trompsingel en de Griffeweg. Ook in Helpman en op de route Haren-Waterhuizen was meer verkeersdrukte. In Helpman wordt de verkeerssituatie nauwlettend gemonitord. Ook blijft het druk op Laan Corpus den Hoorn en dat leidt tot meer drukte op de Van Ketwich Verschuurlaan en de A28.

Fase 4

Aanstaande maandag begint de langste fase 4 van Operatie Ring Zuid De zuidelijke ringweg is dan tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Dit duurt tot en met 30 augustus. De verbinding Assen-Drachten en andersom is open, de overige rijrichtingen zijn dicht. Ook vanaf Ring West kun je richting Assen en andersom.

Dppr de toename in de hoeveelheid verkeer herhaalt Groningen Bereikbaar opnieuw om thuis te werken of te reizen met het OV, de fiets of via een P+R. Is de auto echt nodig, reis dan buiten de spits en volg de omleidingsroutes. “De omleidingsroutes via de ringwegen kunnen extra verkeer beter aan en zijn daarom vaak sneller dan andere routes”, aldus Groningen Bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen