Komend weekend Julianaplein bijna geheel dicht; alleen nog van Drachten naar Assen

Foto: Aanpak Ring Zuid

Vanaf vrijdag verandert de verkeerssituatie al op het Julianaplein, ondanks dat Operatie Ring Zuid nog tot maandag in fase 3 zit. Verkeer op de A28, uit de richting Haren en Assen kan vanaf vrijdagavond om 22.00 uur niet meer richting de Europaweg en Hoogezand rijden, meldt Aanpak Ring Zuid.

Door deze afsluiting is op het Julianaplein alleen nog de richting van Drachten naar Assen open.

Omleiding

Automobilisten worden vanaf de A28 bij aansluiting Groningen-Zuid van de weg geleid. Je komt dan uit op de Van Ketwich Verschuurlaan en kunt dan het beste omleidingsroute 7 volgen, via de Laan Corpus den Hoorn naar de A7. Vervolgens kan je richting Hoogkerk/Drachten of richting de westelijke ringweg. Wil je naar het oosten van de stad, kan verkeer het snelst omrijden via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Verkeer vanuit Assen of Zwolle, die richting het oosten van de stad willen, kunnen bij Assen beter de N33 richting Veendam kiezen. Bij Zuidbroek kun je dan de A7 richting de stad nemen.

Aanstaande maandag 6 mei begint fase 4 van Operatie Ring Zuid. Dan komt er op het Julianaplein een nieuwe route bij. Verkeer vanaf de A28 vanuit de richting Haren en Assen kan dan via de nieuwe tunnelboog richting Drachten. Dit is de tweede nieuwe verbinding op het Julianaplein die wordt opengesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen