Veranderingen voor fietsers tijdens Operatie Ring Zuid

Fietspad langs langs Zuiderbegraafplaats dicht.
Fietspad langs langs Zuiderbegraafplaats dicht.
Foto: De Redactie

Ook voor fietsers heeft Operatie Ring Zuid gevolgen. Nieuwe delen van de zuidelijke ringweg worden met elkaar verbonden. Daardoor ontstaan op sommige plekken nieuwe routes en op andere plekken gaan routes (tijdelijk) dicht.

Komende week

“Iedereen die op de fiets gaat, draagt bij aan een beter bereikbare stad. Bedankt daarvoor, namens Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar”, meldt Aanpak Ring Zuid.

Tijdelijke fietspad tussen Helperzoom en Hereweg

Tussen de Helperzoom en de Hereweg, over de Kempkensberg is een tijdelijk fietspad geopend. Je kunt het fietspad in beide richtingen gebruiken. Dit fietspad is aangelegd omdat de onderdoorgang van de ringweg bij de Helperzoom dicht gaat. Het fietspad loopt naast de tijdelijke eenrichtingsweg voor auto’s. Bij de Hereweg staan verkeerslichten. Het fietspad blijft open tot 2 september.

Fietspad langs Zuiderbegraafplaats dicht

Op 3 mei sluit het fietspad vanaf de Hereweg richting de Rivierenbuurt, dat langs de Zuiderbegraafplaats loopt. De afsluiting is nodig vanwege de veiligheid voor het afbreken van de ringweg. Fietsers kunnen omrijden via de Papiermolentunnel en de Papiermolenlaan.

Parallelweg Europaweg dicht

Vanaf vrijdag 3 mei kun je niet meer met de fiets over de parallelweg van de Europaweg, tussen het kruispunt Europaweg en het Oude Winschoterdiep vanwege voorbereidingingen op de sloop van de ringweg.

Fietsverbinding MartiniPlaza – Stadspark open

Op 6 mei kun je vanaf de Leonard Springerlaan (Martiniplaza) onder de westelijke ringweg door het Stadspark in fietsen. Of in tegengestelde richting.

Ook de fietsverbinding op de Concourslaan is weer helemaal open. Je fietst hierlangs van de Paterswoldseweg richting Hoogkerk, of andersom.

Verkeerslichten oversteek Brailleweg

Fiets je vanaf de Muntingbrug naar de Rivierenbuurt, of omgekeerd, dan moet je de Brailleweg oversteken. Eerder waren hier al verkeerslichten geplaatst, maar die waren nog niet in werking. Vanaf 3 mei zijn ze in gebruik.

Fietsvallei Brailleweg blijft open

De fietsvallei bij de Brailleweg, onder de A28 door, blijft gewoon open. Voor het autoverkeer verandert hier wel het een en ander, maar fietsers hebben hier geen hinder van.

Actueel overzicht fietsverbindingen

Een actueel overzicht van fietsverbindingen in het zuiden van de stad is te zien op de website van Groningen Bereikbaar. Hierop kun je eenvoudig zien welke fietsverbindingen nu open en dicht zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen