Sloop zuidelijke ringweg gestart

Foto: Aanpak Ring Zuid

Op zaterdag is begonnen met de sloop van de huidige zuidelijke ringweg. Het gaat om het gedeelte tussen het Julianaplein en het Europaplein. Het slopen van de ringweg gaat veel overlast geven voor de direct omwonenden, meldt Aanpak Ring Zuid. Daarbij gaat het om geluidshinder, trillingen, stof en extra bouwverkeer.

Dit deel tussen het Julianaplein en de Europaweg wordt vervangen door een verdiept liggende ringweg. Op 2 september, als het verkeer door de verdiepte ligging kan rijden, is de huidige ringweg vrijwel geheel verdwenen.

‘Sloopspreekuur’

Van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 2024 is er een ‘sloopspreekuur’. Het slopen gaat in zeven fases. Het ‘sloopspreekuur’ in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2. Je kunt daar al je vragen stellen over de sloopwerkzaamheden in de buurt van jouw huis. De deuren zijn open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Voor de volledige planning van de sloop van de ringweg is een speciale pagina ‘Spoorboekje sloop zuidelijke ringweg’.

Sloop zuidelijke ringweg

Het slopen van de ringweg gaat in zeven fases, waarbij de ringweg in zeven vakken is verdeeld.

Vak 1: Rivierenbuurt/Herewegbuurt
Vak 2: Hereweg
Vak 3: Herewegbuurt/Kempkensberg
Vak 4: Spoor
Vak 5: Oosterpoort/De Linie
Vak 6: Oosterpoort/Oude Winschoterdiep
Vak 7: De Meeuwen/Europapark

Bij het slopen van de ringweg wordt begonnen aan de uiteinden. Deze werkzaamheden zijn zaterdag al begonnen. Zodra de ringweg hier weggehaald is, kan een nieuwe bouwkuip gemaakt worden om de uiteinden van de verdiepte ligging te bouwen. Ook is de sloop begonnen bij de Waterloolaan dit weekend. Het weghalen van een stukje van de ringweg weg daar is om een doorsteek te maken voor het bouwverkeer.

Wat is open en dicht 27 april – 3 mei

De huidige ringweg wordt de komende tijd steeds verder buiten gebruik gesteld. Vanaf zaterdag is de ringweg in oostelijke richting dicht vanaf de afrit naar Driebond (Osloweg) tot het Julianaplein. Dat geldt voor het verkeer vanaf de oostelijke ringweg. Het verkeer vanaf de A7 (Hoogezand) kan de zuidelijke ringweg dan al niet meer op.

Sinds zaterdag kan het verkeer vanaf de A28 (vanuit Haren/Assen) nog wel richting Hoogezand, maar via een tijdelijke route. Het verkeer wordt de afrit Centrum afgeleid, richting de Hereweg, en kan dan rechtdoor via de oprit richting Europaplein/Hoogezand. Dit verkeer maakt hierbij gebruik van de noordbaan van de ringweg. Deze tijdelijke route blijft bestaan tot en met vrijdagavond 3 mei. Daarna kan het verkeer vanaf de A28 niet meer richting Hoogezand.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen