Nieuwe omleidingen bij start fase 3 Operatie Ring Zuid vanaf zaterdag

Foto: De Redactie

Fase 3 van Operatie Ring Zuid staat op het punt van beginnen. Dit betekent andere afsluitingen en omleidingen.

Net als in de afgelopen weken was het erg druk op de Laan Corpus den Hoorn. Ook was het vorig weekend drukker op een deel van Ring West en op het Hoendiep, vanwege de afsluiting van Ring West tussen Peizerweg en Vrijheidsplein. Vertragingen ontstonden afgelopen week ook op Laan Corpus den Hoorn, Vierverlatenweg, Hoendiep en Stationsweg. Daarnaast was het dinsdagmiddag druk op de Meerweg en de Groningerweg.

Omzetting tijdens Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht, de nacht van 26 april op 27 april, wordt de verkeerssituatie omgezet en is het Julianaplein volledig dicht. Daarnaast zijn verschillende wegen afgesloten, waaronder de A7 van Hoogkerk naar Groningen, de A28 van Groningen-Zuid naar het Julianaplein en een groot deel van Ring Zuid. De werkzaamheden bestaan uit hekken plaatsen, barriers aanbrengen en belijning aanpassen. Omrijden kan via de noordelijke en westelijke ringweg.

Fase 3

Vanaf zaterdagochtend 27 april begint fase 3 van Operatie Ring Zuid. De nieuwe verbinding van Drachten naar Assen gaat open en er wordt vanaf dan gewerkt aan de verbindingsboog van Assen naar Drachten. Dat betekent dat de situatie op de weg in fase 3 heel anders is dan in fase 2.

Fase 3 duurt van 27 april tot en met 5 mei. Tot vrijdagavond 3 mei 22.00 uur zijn alleen de rijrichtingen Drachten naar Assen en Assen naar Hoogezand open voor verkeer. Deze laatste rijrichting van Assen naar Hoogezand is in het weekend van 4 en 5 mei ook dicht.

De tijdelijk aangelegde weg, van de Helperzoom tot de Hereweg, over de Kempkensberg bij de verdiepte ligging gaat op 27 april open.

In de afgelopen fase is bij het Julianaplein de verbindingsboog voor het verkeer van Drachten naar Assen geasfalteerd. Ook zijn er paverbarriers (lage muurtjes) langs de weg gebouwd en er is een portaal geplaatst. Deze boog gaat op zaterdag open.

Bij het Vrijheidsplein is de verbindingsboog van de westelijke ringweg richting het Julianaplein van een laag asfalt voorzien. Ook deze boog is vanaf zaterdag 27 april open voor verkeer. Daarnaast is de weg tussen het Vrijheidsplein en de Julianabrug definitief ingericht, inclusief de lindes langs de weg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen