Prijsstijging koopwoningen in Groningen bijna het hoogst van Nederland

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/ Jeroen Stoop

De prijzen van bestaande koopwoningen in Groningen waren in het eerste kwartaal van dit jaar 5,6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De provincie Groningen staat landelijk op de tweede plaats in Nederland. Utrecht staat op de eerste plaats met een stijging van de prijzen van bestaande koopwoningen met 5,7 procent. Het aantal transacties in Groningen nam wel toe met 8,1 procent.

Op Utrecht na was het aantal woningtransacties in alle provincies hoger. In die provincie was juist sprake van een daling van 0,5 procent.

Landelijk

In Nederland waren bestaande koopwoningen het afgelopen kwartaal 3,8 procent duurder dan in het eerste kwartaal van 2023. Ook wisselden landelijk 9,9 procent van de bestaande koopwoningen van eigenaren. De prijsstijging was met 5,4 procent het grootst bij tussenwoningen en met 0,5 procent het kleinst bij vrijstaande woningen. Appartementen werden het meest verkocht (26,7 procent). De verkopen van tussenwoningen daalde met 0,2 procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen