Verkeersbeeld stabiel, sommige dagen drukker dan andere dagen

Foto: De Redactie

Het verkeersbeeld in de stad blijft stabiel, meldt Groningen Bereikbaar. Op sommige dagen is het drukker dan op andere dagen.

In de afgelopen week was sprake van een paar minuten vertraging op sommige trajecten. Het blijft druk op de Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg.

Komend weekend is de westelijke ringweg dicht in één richting van de Peizerweg tot aan het Vrijheidsplein. Verkeer wordt dan omgeleid via het Hoendiep, de Johan van Zwedenlaan naar de A7 in Hoogkerk. Dit weekend is de omleiding ook uitgebreid via Hoogkerk. Verkeer richting het Martini Ziekenhuis kan dan ook omrijden via Hoogkerk, of via de A28 en afrit Groningen-Zuid (39).

Vanaf zaterdag 27 april begint fase 3. Deze werkzaamheden aan de Ring Zuid duren de hele week tijdens de meivakantie tot en met vrijdag 6 mei. Tijdens deze fase blijven de rijrichtingen van Drachten naar Assen en van Assen naar Hoogezand open. Op 4 en 5 is de rijrichting van Assen naar Hoogezand tijdelijk gesloten.

Vervolgens begint vanaf maandagochtend 6 mei fase 4. Dan wordt het gedeelte van de Ring Zuid tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Deze fase duurt tot en met de zomervakantie.

Het advies blijft om de omleidingsroutes te blijven volgen en als het mogelijk is alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken, zoals thuiswerken, fietsen of het openbaar vervoer. Mensen die toch met de auto moeten reizen, worden geadviseerd om de avondspits te mijden en rekening te houden met extra reistijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen