Prijzen van huurwoningen met ruim 12 procent gestegen

Foto: Schluesseldienst via Pixabay

De prijs van huurwoningen in de vrije sector in Groningen is afgelopen jaar met 12 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Pararius, het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland.

Huurders in Groningen waren in het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld 18,05 euro per vierkante meter kwijt. Een jaar eerder was dat nog 16,10 euro per vierkante meter. De grootste procentuele prijsstijging werd gemeten in de provincie Groningen (€17,22). Nieuwe huurders betaalden 10,8 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Landelijk steeg de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huurwoning in het eerste kwartaal van 2024 met 8,6 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Volgens Pararius is het aanbod van huurwoningen afgelopen jaren fors gedaald (27,9%). In het eerste kwartaal van dit jaar was het aanbod zelfs 38,5 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2022. De daling wordt mede veroorzaakt doordat een groeiend aantal particuliere beleggers ervoor kiest om hun vrijgekomen huurwoning(en) te verkopen in plaats van opnieuw te verhuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen