Viering 79 jaar Bevrijding van Groningen zaterdag

Foto: De Redactie

Zaterdag 13 april wordt stilgestaan bij de bevrijding van Groningen op 16 april 1945. De bevrijding is 79 jaar geleden en daar wordt bij stilgestaan met een programma in het Bevrijdingsbos bij Noorddijk.

Het programma begint om 20.00 uur in de Stefanuskerk in Noorddijk, waar Wietse Karst vertelt over de bevrijding van Groningen. De muzikale omlijsting tijdens dit deel van het programma wordt verzorgd door het Drie Sterren Trio.

Aansluitend rond 21.00 uur wandelt iedereen naar het Regimentenplateau op het Plein van het Bevrijdingsbos aan de Noorddijkerweg. “Op dit plateau staan de namen van de 23 regimenten die tijdens de bevrijding van Groningen, die van 13 tot en met 16 april 1945 duurde, hebben gevochten om de inwoners van Stad de vrijheid terug te geven”, meldt de organisatie.

Tijdens deze korte plechtigheid worden de regimenten opgenoemd en 23 brandende kaarsen bij het plateau geplaatst. Wethouder De Wrede van de gemeente plaatst een kaars tijdens de plechtigheid op het regimentsplateau ter gelegenheid van de Bevrijding van Groningen.

Op 5 mei 1945 is heel Nederland bevrijd.

De Stefanuskerk en het Bevrijdingsbos zijn aan de Noorddijkerweg in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen