Provincie: ‘Aziatische hoornaar gezien? Meld het dan!’

Foto: CC0

Steeds meer Aziatische hoornaars komen voor in Nederland. De Aziatische hoornaar lijkt op een wesp maar is iets groter. Hij is te herkennen aan zijn zwarte voelsprieten en borststuk.

De provincie Groningen vraagt inwoners als je een nest of een Aziatische hoornaar ziet dit te melden. De hoornaar is schadelijk voor insecten die van nature in ons land voorkomen, zoals honingbijen, hommelsoorten en andere bestuivende insecten.

Melden kan door een foto van het dier te maken, de locatie te noteren en vervolgens dit door te geven op de website waarneming.nl.

Op basis van deze melding kan de provincie nesten opsporen en bestrijden. “Aziatische hoornaars zijn over het algemeen niet agressief, maar kunnen wel aanvallen als hun nest wordt verstoord”. Een steek van een hoornaar is alleen gevaarlijk als u allergisch bent. Wel kan een steek pijnlijker zijn dan een steek van een gewone wesp. De kans dateen hoornaar steekt, is echter veel kleiner dan dat een gewone wesp steekt. Hoornaars komen namelijk niet af op zoetigheid en eten.

Kijk voor meer informatie op de website: www.nvwa.nl/onderwerpen/aziatische-hoornaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen