‘Berichten over uw Buurt’ – Bekendmakingen van de overheid in de inbox

Foto: De Redactie

Inwoners van de provincie Groningen ontvangen tussen aanstaande maandag 15 een vrijdag 19 april maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid.

De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Mag die boom in uw straat gekapt worden? En waar komt een nieuw zonnepark?’

Welkomstmail

De nieuwe dienst start met het versturen van een welkomstmail. In deze welkomstmail staat duidelijk uitgelegd wat men kan verwachten, op welke wijze de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op Overheid.nl met meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Controleer het mailadres van de verzender

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender ([email protected]) voordat u op een link klikt.

Gemeenten, de provincie en andere overheidsorganisaties zijn verplicht bekendmakingen (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever en beter te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op zaken die spelen in de eigen buurt. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen