Verkeershinder tijdens Operatie Ring Zuid neemt toe

Foto: De Redactie

De hinder op de weg neemt toe, meldt Groningen Bereikbaar. Na de Paasdagen is het drukker op de weg.

Vooral op de Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg is de drukte te zien, maar over het algemeen blijft de vertraging nog binnen de perken.

Op Goede Vrijdag (bloemenjaarmarkt) en in het vorige Paasweekend verliep de verkeersafwikkeling soepel, maar sinds dinsdag werd het weer drukker. Operatie Ring Zuid blijft dan ook de oproep doen om thuis te werken of per fiets en OV te reizen.

Werkzaamheden

Deze maand tijdens fase 2 wordt bij het Julianaplein de verbindingsboog voor het verkeer van Drachten naar Assen aangelegd. De tijdelijke Julianabrug is inmiddels ontmanteld en de dekken van de tijdelijke brug zijn ’s nachts weggehaald.

Tussen Julianaplein en Vrijheidsplein wordt deze week aan het asfalt gewerkt en lage betonnen muurtjes (paverbarriers) aan de zijkanten van de weg gebouwd. Daar worden ook lichtmasten geplaatst, bermen afgewerkt en groenschermen gevuld en beplant.

Bij de verdiepte ligging ter hoogte van de Esperantostraat wordt gewerkt aan een tijdelijke oprit vanaf de Meeuwerderweg naar de Hereweg. Die wordt op 10 april geasfalteerd. Daarna kunnen bewoners van de Oosterpoort hun wijk ook aan de zuidzijde verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen