Groningse kanshebbers ‘Uitgepuzzeld’ bij NK Legpuzzelen

NK Legpuzzelen
NK Legpuzzelen
Foto: via Media Tornado

Aankomend weekend vindt het NK Legpuzzelen op zaterdag 6 en 7 april plaats in Roelofarendsveen. Een van de kanshebbers is het Groningse team: Uitgepuzzeld. Op zaterdag wordt er individueel en in duo’s gestreden om de eretitel en op zondag in teams van vier personen.

Het Groningse team ‘Uitgepuzzeld’ bestaat uit vier vriendinnen in de leeftijd van eind 20 tot begin 30 jaar. Zij doen dit jaar voor de 5e keer mee. Vorig jaar werden ze 2e tijdens de finale. Dit jaar hebben ze in de voorrondes om zich te kwalificeren voor het NK een ongekend snelle tijd neergezet: 41 minuten en 7 seconden. Zo snel is de puzzel nog nooit gelegd tijdens het NK. Het wordt spannend op zondag 7 april.

Tijdens het NK Legpuzzelen wordt niet alleen in teams van vier personen gestreden om de eretitel, maar voor het eerst ook individueel en in duo’s. Alle deelnemers proberen tijdens het NK Legpuzzelen zo snel mogelijk een humoristische Jan van Haasteren puzzel te leggen.

Op zaterdag 6 april is het NK Legpuzzelen voor solo en duo en op zondag 7 april volgt het NK Legpuzzelen voor teams. in 15 voorrondes door het hele land, kwalificeerden zich 48 teams van de 752 teams, waaronder het Groningse team ‘Uitgepuzzeld’. De finale begint traditiegetrouw met het zingen van het volkslied, waarna de teams een nieuwe Jan van Haasteren puzzel van 1.000 stukjes leggen.

Kijk voor meer informatie op www.nklegpuzzelen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen