Helft van bezwaarmakers akkoord met aanbod IMG

Foto: Publiek Domein

Iets meer dan de helft van alle 2.600 bezwaarmakers die een eenmalig aanbod van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ontvingen gingen akkoord. Daardoor hebben de 1.312 gedupeerden duidelijkheid over de afhandeling van hun schadedossier.

Dertig bezwaarmakers wezen het aanbod af en gaan verder in de reguliere bezwaarroute. De overige ongeveer 1.300 bezwaarmakers moeten nog een keuze maken, meldt het IMG.

Het tijdelijke aanbod is bedoeld om de bezwaren van aardbevingsgedupeerden, die al lang wachten, snel en eenvoudig af te handelen. Bezwaarmakers die kozen voor het eenmalige aanbod ontvingen tot nu toe zo’n 28 miljoen euro.

“Deze snelle oplossing is een volgende stap om te bouwen aan herstel. De oplossing voor deze groep was echt nodig, want we hebben te maken met bezwaarmakers die soms al jaren wachten op een definitieve afronding van hun schadedossier. De afgelopen maanden hebben IMG-medewerkers persoonlijk contact gehad met een flink aantal bezwaarmakers om het aanbod uit te leggen. Na de ontvangst van het aanbod zijn veel bezwaarmakers hiermee akkoord gegaan, waardoor zij hun schadedossier nu kunnen afsluiten”, aldus Henk Korvinus, bestuursvoorzitter van het IMG.

Het IMG neemt de komende tijd nog contact op met de groep bezwaarmakers die nog geen keuze heeft gemaakt en een kleine groep bezwaarmakers die met bijzondere situaties te maken hebben, zoals verandering van eigenaar tijdens de bezwaarperiode, nog uitstaande opnames of overlijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen