Deuren eerste Maggie’s Center in Nederlands dinsdag geopend

Foto: De Redactie

Het eerste Maggie’s Center van Nederland op de hoek van de Vrydemalaan en de S.S. Rosensteinlaan is open sinds dinsdag om patiënten met kanker en hun naasten te ontvangen voor gratis psychosociale hulp en ondersteuning door professionals.

“Het centrum biedt een helende en huiselijke plek waar mensen die met kanker te maken hebben (gehad) samen met hun partners, familieleden en vrienden kosteloos terecht kunnen, als aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis kan bieden”, aldus Maggie’s op de website.

Maggie’s Center Groningen is de eerste vestiging in Nederland. De andere dertig vestigingen van de organisatie staan in het Verenigd Koninkrijk (27), Barcelona, Hongkong en Tokio.

Een groot deel van de bevolking of naasten en familie (1 op de 3 en meer dan 800.000 mensen in Nederland) wordt getroffen door kanker. Maggie’s biedt deze mensen een plek voor hulp en ondersteuning, zowel tijdens als na de ziekteperiode. Deze ondersteuning is volgens Maggie’s beperkt in Nederland.

Maggie’s is gebouwd aan de noordzijde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) terrein en de protonenkliniek in Groningen. De nabijheid van het UMCG en de protronenkliniek biedt volgens Maagie’s veel gemak voor patiënten en hun naasten.

Het eerste Maggie’s Center werd in 1996 geopend in Edinburgh, op initiatief van Maggie Keswick Jencks en haar man Charles. Maggie overleed een jaar aan de gevolgen van borstkanker voor de opening van eerste Maggie’s Center in Edinburgh. Maggie’s biedt psychosociale ondersteuning, maar ook aan praktische ondersteuning op het gebied van voeding, beweging, werk, financiën en intimiteit.

Sinds vandaag, dinsdag 2 april kunnen bezoekers van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur bij Maggie’s terecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen