Paasweekend droog en buien, maar zacht

Foto: Publiek Domein

Het weer met Pasen kent verschillen, met op zaterdag en Eerste Paasdag overwegend droog weer. Op Tweede Paasdag is het regenachtig.

Door een grens tussen zachte en koele lucht kunnen de temperaturen richting de 20 graden gaan in het oosten van Nederland. In koelere lucht wordt het maar 13 graden.

Zaterdag zijn er grote verschillen, waarbij het overwegend droog is in het noorden en oosten en de maxima uitkomen op 16 tot 19 graden. In het westen van het land is het bewolkt en kans op een bui.

Op eerse Paasdag is het overwegend droog en zaht. Een prima dag om paaseieren te zoeken. In de loop van de dag neemt de kans op buien vanuit het zuiden toe. In het noorden en oosten worden veel paasvuren ontstoken, maar door een wind vanuit het zuidoosten, waardAls het tegenzit krijgt je hier het midden van het land ook last van.

Tweede paasdag wordt een overwegend regenachtige dag. De zon zien we weinig en het wordt niet warmer dan 12 graden.

Na Pasen is het een aantal dagen wisselvallig met dagelijks regen of buien, maar ook zijn er zonnige momenten. Met maxima tussen 10 en 15 graden zijn de temperaturen dinsdag tot en met donderdag heel normaal voor begin april. Aan het einde van de week stijgt volgens Weeronline de kans op aanmerkelijk hogere temperaturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen