Wall House #2 opent nieuw seizoen met tentoonstelling ‘Thuis’

Foto: Jan Buurma

In Wall House #2 opent zaterdag 13 april het nieuwe seizoen feestelijk met de tentoonstelling ‘Thuis’, waarbij werken van drie kunstenaars uit Noord-Nederland te zien zijn.

Deze drie kunstenaars geven elk hun invulling aan het begrip ‘thuis’. Ze bieden een inkijkje in wat dat voor hen betekent. In de tentoonstelling Thuis zijn werken van Douwe Engels, Maartje Mulder en Marc van Vliet te zien.

Feestelijke opening

Om 12.00 uur wordt traditiegetrouw een kunstzinnige taART aangesneden om het nieuwe seizoen officieel te beginnen. Ook introduceert programmeur Gea Schenk de kunstenaars en hun werk. Tot 17.00 uur is de tentoonstelling te bezoeken.

Over de kunstenaars

Met Bevingsstenen brengt Marc van Vliet een ode aan huizen in het Groningse Overschild. Deze huizen, midden in het aardbevingsgebied, worden vrijwel allemaal gesloopt of ingrijpend versterkt. Van het puin dat vrijkwam bij de sloop maakte Van Vliet Bevingsstenen: herinneringen die te zien zijn in de tentoonstelling Thuis. Van Vliet is autodidact. Zijn werk kenmerkt zich door een mix van beeld, beweging, muziek en geluid.

Maartje Mulder raakte geïnspireerd door onbewuste handgebaren. Tijdens gesprekken legde ze met haar fototoestel deze handgebaren vast, waarvan ze later sculpturen van gips maakte. Zowel de foto’s als de sculpturen zijn te zien in Wall House #2. Maartje Mulder studeerde in 2023 af aan de Academie Minerva in Groningen.

Tot slot maakt Douwe Engels gedurende de tentoonstelling van een huis een thuis, door bezoekers te vragen naar wat een ‘thuis’ voor hen betekent. Zijn houten frame van een huis verrijkt hij naarmate de tijd verstrijkt met input die hij krijgt. Zijn werk is geïnspireerd op zijn verleden. Opgegroeid tussen twee culturen, Nederland en Brazilië, ervoer hij het contrast van zijn thuis. Als kind voelde hij zich niet thuis in Nederland; en in Brazilië was hij een buitenlander.

Openingstijden

Van april tot november 2024 is Wall House #2 ieder weekend, op zaterdag, zondag en Pinkstermaandag van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor publiek. Ook worden er tijdens deze Wall House Weekenden activiteiten, workshops en rondleidingen georganiseerd.

Het programma is te vinden op groningermuseum.nl/wallhouse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen