Hoe kom je het snelst op de Bloemenjaarmarkt vrijdag?

Foto: De Redactie

Op Goede Vrijdag is de Bloemenjaarmarkt te bezoeken in de binnenstad van Groningen. Met alle wegwerkzaamheden rondom de stad is het de vraag hoe je het snelst op ‘Bloemetjesmarkt’ komt.

Inwoners uit Groningen of een nabij gelegen dorp kunnen het snelst op de fiets naar de markt, meldt Groningen Bereikbaar. Er zijn meerdere (overdekte) gratis fietsenstallingen waar de fiets geparkeerd kan worden. Bijvoorbeeld op het Hoofdstation, onder het Forum, in de Haddingestraat of bij de Grote Markt.

Een andere mogelijkheid is met het openbaar vervoer. Vanaf het hoofdstation is het 10 minuten lopen naar de markt.

Mensen die met de auto komen kunnen het beste de auto gratis parkeren op één van de P+R-terreinen rond de stad en verder reizen met de bus. Inchecken kan met de OV-kaart of bankpas, of gebruikmaken van een voordelig P+R-kaartje. Vanaf P+R Kardinge, Meerstad en Haren rijden extra bussen.

Voor veel mensen betekent Goede Vrijdag een vrije dag. Door de werkzaamheden van Operatie Ring Zuid zijn verschillende rijrichtingen op het Julianaplein en de zuidelijke ringweg dicht. Omrijden kan via de overige ringwegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen