Startweekend wegwerkzaamheden en omleidingen tijdens Operatie Ring Zuid

Foto: De Redactie

Dit weekend is het startweekend oftewel fase 1 van Operatie Ring Zuid. Het gaat hierbij om twee dagen met verschillende afsluitingen.

Sinds vrijdagavond 22 maart om 22.00 uur tot zaterdagavond 23 maart om 22.00 uur kan verkeer vanuit Assen op het Julianaplein niet richting Drachten en Hoogezand. Verkeer vanuit Drachten kan ook niet richting Hoogezand.

Omleidingen

Verkeer vanuit Assen richting Drachten wordt omgeleid via de N381 (Oosterwolde) of de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen naar Hoogezand kan via de N33/A7 en verkeer vanuit Drachten kan via de westelijke, noordelijke of oostelijke overige ringwegen richting Hoogezand.

Zondag

Van zaterdagavond 23 maart 22.00 uur tot maandagochtend 25 maart 6.00 uur zijn op het Julianaplein het verkeer vanuit Assen niet naar Drachten en andersom ook niet. Verkeer vanuit Hoogezand kan niet via het Julianaplein richting Drachten en Assen. Alleen de route Assen richting Hoogezand is dan beschikbaar.

Verkeer vanuit Assen richting Drachten kan omrijden via de N381 (Oosterwolde) of de N372 (Peize) en andersom. Verkeer vanuit Drachten volgt Ring West, Ring Noord en Ring Oost richting Hoogezand. Verkeer vanuit Hoogezand volgt de overige ringwegen richting Drachten en de N33 richting Assen.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op het Julianaplein alle richtingen dicht. Ook zijn grote delen van Ring Zuid dicht en is de A28 richting het centrum dicht vanaf Groningen-Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen