Cultuurfonds Groningen investeert 152.000 euro in cultuur- en natuurprojecten

Foto: Publiek Domein

Het Cultuurfonds Groningen investeert in het eerste kwartaal van 2024 voor 151.934 euro in 36 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Van Taptoe tot Openluchtspel en Roze Zaterdag.

Enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage in het eerste kwartaal zijn:

Het Hogeland – taptoe Uithuizermeeden 2024

Stichting Taptoe Uithuizermeeden kan rekenen op 3.000 euro voor de organisatie van de taptoe Uithuizermeeden op 5 oktober 2024. Op deze dag kan iedereen kennis maken met de top van de Nederlandse korpsmuziek. De taptoe is een belangrijk cultureel evenement voor de regio en trekt veel bezoekers.

Midden-Groningen – openluchtspel “n Dochter om te smokken”

De toneelgroep Scharmer, onderdeel van de Dorpsvereniging Scharmer, viert het 40-jarig bestaan met de opvoering van het openluchtspel “n Dochter om te smokken”. Het blijspel wordt in de Groninger taal uitgevoerd door inwoners van het dorp Scharmer in september 2024. Voor de viering van het jubileum en de grote inzet van vrijwilligers ontvangt de Dorpsvereniging Scharmer 7.500 euro.

Groningen – Roze Vrijdag Korenspektakel

De Stichting Projectkoor Roze Zaterdag Groningen krijgt 5.000 euro voor de organisatie van een korenspektakel in muziekcentrum De Oosterpoort op 21 juni 2024. Het festival is onderdeel van het randprogramma van Roze Zaterdag in Groningen op 22 juni. Het evenement viert de verworven seksuele vrijheden en genderdiversiteit en brengt muziekliefhebbers samen. Ook vraagt het evenement aandacht voor de voortdurende strijd die hiervoor nog steeds gaande is.

Aanvragen

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor de meest uiteenlopende kunst-, cultuur-, en natuurprojecten. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds: www.cultuurfonds.nl

Op 1 juli 2024 kijkt het Cultuurfonds Groningen welke projecten een bijdrage krijgen in het tweede kwartaal. Deze aanvragen moeten uiterlijk 19 mei 2024 online worden ingediend. Voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen geldt een versnelde procedure.

Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen