Fietsonderdoorgang Ring Zuid langs Noord-Willemskanaal twee maanden dicht

Foto: Archief De Redactie

Het fietspad onder de zuidelijke ringweg door tussen de Muntinglaan en de Hoornsedijk is vanaf volgende week bijna twee maanden afgesloten. Ook een stuk van de Hoornsedijk (ter hoogte van Gyas) en de Laan van de Vrede zijn hier dicht. Fietsers worden omgeleid via de Paterswoldseweg.

De afsluiting komt door verschillende werkzaamheden voor de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal voor project Aanpak Ring Zuid. Fietsers en voetganger kunnen niet langs de werkzaamheden.

Aan de kant van de Brailleweg wordt begonnen met de sloop van de huidige kade van het Noord-Willemskanaal. Dit kan overlast geven op het gebied van stof. Daarna wordt de kade opnieuw opgebouwd en maken het remmingwerk (de houten hekjes in het water) af.

Tussen 2 april en 10 april worden ongeveer 35 damwanden ingetrild langs de kade. In dezelfde periode trillen we nog zes buispalen voor het nieuwe remmingwerk in.

Daarnaast wordt aan de zijkanten van de nieuwe Julianabrug begonnen met de opbouw van gewapende grond ( een constructie met verstevigde grond). Deze werkzaamheden kunnen trillingen geven in de directe omgeving.

Op 25 maart wordt ook begonnen met het verwijderen van de dekken van de tijdelijke Julianabrug (de oranje brug) en het verwijderen van de buispalen. Deze werkzaamheden gebeuren gedeeltelijk in de nachten. Omwonenden moeten rekening houden met geluidsoverlast. Daarna worden de laatste liggers van de nieuwe Julianabrug aanbrengen.

Omleidingen

Fietsers en voetgangers worden deze periode omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en het Overwinningsplein. Ze kunnen ook de Muntingbrug over en aan de andere kant van het water verder.

Roeivereniging Gyas en de scholen hier in de buurt blijven bereikbaar voor fietsers.

De afsluiting is van maandagochtend 18 maart om 8.00 uur tot maandagochtend 13 mei om 9.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen