Nationale Pannenkoekdag deze vrijdag: duizenden basisschoolleerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen

Foto: Publiek Domein

Deze vrijdag 8 maart is het weer Nationale Pannenkoekdag. Ongeveer 85.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakken voor de 17e keer pannenkoeken voor ouderen in de buurt.

Burgemeester Koen Schuiling en kinderburgemeester Jorn zijn vrijag aanwezig bij het bakken van de pannenkoeken bij OBS de Huifkar in Ten Boer ter gelegenheid van Nationale Pannenkoekdag.

Beste junior pannenkoekbakker, de 9-jarige Anniek Verbunt en Cas Wolters luiden op vrijdag 8 maart het landelijke pannenkoekfeest in op basisschool De Achtbaan in Eindhoven. Samen bakken zij de eerste pannenkoek.

‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is nog nooit zo groot geweest,’ aldus de initiatiefnemers.

Dit jaar doen een recordaantal van 1.715 scholen mee aan Nationale Pannenkoekdag. Tijdens het bakfeest worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. In heel Nederland bakken de leerlingen pannenkoeken voor bijna 90.000 ouderen.

Nieuw record

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 17de editie doen 1.715 scholen in Nederland mee. ‘Een nieuw record! Nog nooit is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement zo groot geweest,’ aldus de initiatiefnemers.

In de provinciale Top 3 staat Zuid-Holland op de 1ste plaats (332 scholen), gevolgd door Gelderland (227) en Noord-Brabant (199). In heel Nederland gaan 85.000 leerlingen voor bijna 90.000 ouderen pannenkoeken bakken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen