Aanpassingen busdienstregeling Qbuzz tijdens Operatie Ring Zuid

Foto: De Redactie

Qbuzz gaat een aangepaste dienstregeling rijden om tijdens Operatie Ring Zuid het busverkeer ondanks de afsluitingen en extra verkeersdrukte in goede banen te leiden.

Deze tijdelijke wijziging van de dienstregeling geldt van 31 maart tot en met 13 juli, meldt Qbuzz.

Wijzigingen in dienstregeling

Q-link 1 en 11 gaan doorrijden vanaf het Hoofdstation van en naar P+R Hoogkerk. Q-link 2 gaat in de spits vier keer per uur rijden tussen Zuidhorn en Station Europapark om op alle treinen in Zuidhorn aan te sluiten.

Bij de andere Q-link-lijnen en sommige streeklijnen en Qliners wijzigen de vertrektijden om eventuele vertragingen op te vangen en wordt de reistijd iets langer.

Lijn 6 rijdt in deze periode niet tussen het Hoofdstation en P+R Haren, in plaats daarvan rijdt lijn 5 vaker op dit traject. Qlink 5 gaat bovendien vaker rijden, namelijk 8 keer per uur.

Ook stadslijn 10 wordt opgesplitst in een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Dat moet ervoor zorgen dat drukte in het zuidelijke deel van de stad geen gevolgen heeft voor de busdienst van lijn 10 boven het Hoofdstation. Beide gedeeltes van de route worden dan ook met twee lijnen 10 gereden. Lijn 10-Noord, van het hoofdstation naar de Korrewegwijk en Lijn 10-Zuid, van het hoofdstation naar P+R Hoogkerk.

Daarnaast wijzigen verschillende vertrektijden voor Qliners, zoals bijvoorbeeld voor de Qliner 309 Groningen – Assen.

Kijk voor alle wijzigingen op qbuzz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen