Rijksuniversiteit Groningen viert 410-jarig bestaan met groots lustrum

Foto: Jan Buurma

De Rijksuniversiteit Groningen viert haar 410-jarige verjaardag dit jaar met een groots lustrum. De viering is van 21 tot en met 25 mei en bestaat uit een gevarieerd programma met als centraal thema Making Connections.

Het lustrum biedt activiteiten gericht op jong en oud voor en door studenten, medewerkers, stadjers, ommelanders en alumni.

Making connections

Het Lustrumthema Making Connections is ook het thema van het Strategisch Plan van de RUG. Centraal hierin staat het onderhouden van bestaande en het leggen van nieuwe verbindingen. Verbinding met en tussen talenten, met kennispartners, maatschappelijke partijen, bedrijven, met de regio en de rest van de wereld. En vooral ook: interne verbinding over de verschillende disciplines heen.

Vintagemarkt en open huis

Op het programma staan activiteiten zoals een bakwedstrijd, een vintagemarkt, een pubquiz, een feest, en daarnaast op zaterdag een alumnidag. Op zaterdag vindt het publieksevenement plaats in het Academiegebouw en in de Universiteitsbibliotheek met Tik Tok Tammo, Klaas van Berkel en rondleidingen in het monumentale gebouw. Op woensdag tijdens het Festival der Verwondering in de Stadsschouwburg laat de universiteit de wetenschappelijke bijdrage aan de maatschappij in volle glorie zien.

Kijk voor het volledige programma en de kaart verkoop op de website www.rug.nl/lustrum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen