Westelijke ringweg vanaf vrijdagavond drie weken dicht bij Vrijheidsplein

Foto: De Redactie

De westelijke ringweg gaat op 1 maart dicht vanaf de aansluiting met de Zeeheldenbuurt (Peizerweg) tot aan het Vrijheidsplein voor de definitieve inrichting. Een week later, op vrijdagavond 8 maart, gaat dit deel ook in noordelijke richting dicht.

Donderdagochtend 21 maart gaat de westelijke ringweg weer open. De werkzaamheden gebeuren in aanloop naar Operatie Ring Zuid, dat begint op vrijdag 22 maart. Vanaf dan zijn er verschillende wegafsluitingen in de stad, waarvan ook de westelijke ringweg onderdeel is van de omleidingsroute.

De werkzaamheden voor het opnieuw en definitief inrichten van de westelijke ringweg, bestaan uit het plaatsen van geleiderails (‘vangrails’), aanbrengen van barriers (lage muurtjes), wegfrezen van het oude asfalt en verwijderen van de wegmarkering. Tot slot wordt nieuw asfalt aangebracht.

Omwonenden en medewerkers van bedrijven in de omgeving kunnen hiervan geluidshinder ervaren.

Omleidingen vanaf 1 maart

Vanaf 1 maart kan verkeer op de westelijke ringweg niet meer naar het Vrijheidsplein. Het verkeer kan op verschillende manieren omrijden. Automobilisten kunnen de westelijke ringweg richting Hoogkerk of Drachten (A7) rijden en vervolgens via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan rijden. Ook kan het verkeer omrijden via de noordelijke, oostelijke en zuidelijke ringweg naar de A7.

Omleidingen vanaf 8 maart

Vanaf 8 maart is de westelijke ringweg ook in noordelijke richting dicht, vanaf het Vrijheidsplein de westelijke ringweg op. Verkeer dat richting Zuidhorn wil rijden, kan via de overige ringwegen of via Hoogkerk omrijden.

Vanaf 21 maart

De planning is dat op 21 maart bij de Leonard Springerlaan (Martiniplaza) twee nieuwe afritten en een nieuwe oprit opengaan. Het gaat om de afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de Leonard Springerlaan, de afrit voor verkeer vanaf Paddepoel/Zuidhorn naar de Leonard Springerlaan en de oprit vanaf de Leonard Springerlaan richting Paddepoel/Zuidhorn.

Bij de start van Operatie Ring Zuid, vanaf 22 maart, is de zuidelijke ringweg dicht vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein. Op 26 april gaat deze verbinding weer open. Dan wordt ook de nieuwe verbindingsboog vanaf de westelijke ringweg naar het Julianaplein in gebruik genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen