In gesprek met wijkagent Eva Dijkman

Wijkagent Eva Dijkman.
Wijkagent Eva Dijkman.
Foto: Politie

Vorige week werd bekend dat wijkagent Eva Dijkman winnaar van de Groningse Media in de Vrouw Award is geworden. Daarmee is Dijkman in de race voor landelijke Vrouw in de Media Award 2023. Stemmen kan tot 1 maart.

In gesprek met de wijkagent vertelt Dijkman dat ze de “nominatie” niet had zien aankomen. Kijkend naar de twee genomineerden Izaline Calister, die optrad tijdens de historische herdenking van het slavernijverleden waar koning Willem Alexander excuses maakte, en Desirée van Nieuwenhoven, die als ervaringsexpert over stilgeborenen schrijft en spreekt, verwachtte ze niet de Award te winnen.

Dijkman kreeg de meeste stemmen. De jury koos unaniem voor Eva Dijkman. Ze is volgens de jury “een wijkagent die je iedere wijk in Nederland toewenst”. Op social media deelt ze de mooie en mindere mooie kanten van haar werk.

Eva Dijkman is wijkagent van ‘haar’ Oosterparkwijk. “Het persoonlijk contact met wijkbewoners, het iets kunnen betekenen voor de medemens maakt het werk leuk”, vertelt Dijkman. “De Oosterparkwijk zit in haar hart. “Zomers zitten de mensen niet in de achtertuin, maar in de voortuin”, vertelt Eva. Het contact zoekt de wijkagent zelf op, samen een broodje eten, een gesprek, oprechte interesse tonen in de mensen”.

Eva Dijkman komt uit Appingedam en woont met haar gezin in Groningen. In haar vrije tijd vindt Eva het leuk om te sporten, hardlopen en uitjes te maken met haar gezin.

Vrouw in de Media Award

Eva Dijkman is nu als provinciale winnaar in de race voor de titel landelijke Vrouw in de Media Award 2023. Tot 1 maart is de stembus hiervoor geopend. Op 8 maart wordt de titel uitgereikt in Hilversum.

De Vrouw in de Media Award wordt sinds 2009 uitgereikt en is een initiatief van Expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Lees ook: Wijkagent Eva Dijkman wint de Vrouw in de Media Award 2023 Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen