Stichting Kamers met Aandacht zoekt kamers voor kwetsbare jongeren

Regiocoördinator
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht.
Regiocoördinator Annelies Bondo van Kamers met Aandacht.
Foto: Kamers met Aandacht

In Groningen zijn meerdere kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar uit de (jeugd)zorg op zoek naar een kamer. Een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar, waarbij de verhuurder een stukje extra aandacht biedt omdat deze jongeren helaas niet kunnen terug vallen op hun eigen netwerk.

Stichting Kamers met Aandacht is een non-profitorganisatie heeft het doel om jongeren tussen de 18 en 23 jaar, met een achtergrond in de (jeugd)zorg, te koppelen aan particulieren die een kamer over hebben. Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden.

Deze jongeren hebben over het algemeen geen sociaal vangnet of missen nog wat praktische vaardigheden om helemaal zelfstandig te wonen. De gemeente Groningen heeft zich aangesloten bij Kamers met Aandacht.

“Op dit moment zijn er in deze regio meerdere jongeren op zoek naar Kamer met Aandacht”, vertelt de nieuwe regiocoördinator Annelies Bondo van Kamers met Aandacht. Met veel enthousiasme is zij aan haar werk bij Kamers met Aandacht begonnen. “Ik vind het een prachtig concept waar niet alleen jongeren bij gebaat zijn, maar ook degenen die een kamer verhuren. Je bent echt van betekenis wanneer je een jongere in huis neemt en het is ook nog eens vaak heel gezellig. Daarbij is het een fijne bijverdienste voor een kamer die waarschijnlijk anders had leeg gestaan. Op deze manier draagt de verhuurder ook nog eens bij aan het volkshuisvesting probleem.”

Annelies heeft een achtergrond in de jeugdhulpverlening en kent de doelgroep dan ook goed. Annelies: “Er zijn zoveel jongeren die heel graag hun leven willen opbouwen maar weinig netwerk” hebben om op terug te vallen. Voor deze jongeren kan het huren van een Kamers met Aandacht écht het verschil betekenen om met een beetje steun in de rug daadwerkelijk hun leven op te kunnen bouwen”.

Kamers met Aandacht organiseert op 5 maart een online bijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanmelden kan kan via de website www.kamersmetaandacht.nl of door te mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen