Samen een wandkleed maken over verlies: ‘Afscheid is anders vasthouden’

Foto: Bij Vrijdag/ Kultuurloket

Eind februari start een bijzonder project in De Wijert: ‘Afscheid is anders vasthouden’. Inwoners van Groningen Zuid kunnen gedurende 8 weken in de Vondelflat een wandkleed maken over verlies. Ervaringen rondom verlies kunnen gaan over het verliezen van gezondheid, een dierbare, een relatie, een baan of iets anders.

Het project start op 6 maart en is een samenwerking van VRIJDAG in de Buurt, Humanitas en Thuiszorg comfort.

Creatief en persoonlijke ervaringen delen

Steeds vaker wordt kunst als middel ingezet om mensen samen te brengen. Deelnemers uiten zich creatief en kunnen hun persoonlijke ervaringen delen. In het kunstproject Afscheid is anders vasthouden wordt er gewerkt met textiel (zoals borduren). Gezamenlijk maken deelnemers een wandkleed waar het verhaal van verlies centraal staat.

Het project is voor wijkbewoners uit de zuidelijke wijken van Groningen die ervaring hebben met welke vorm van verlies dan ook. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het verliezen van gezondheid, een dierbare, een relatie, een baan of iets anders.

Uit de aanmeldingen wordt een vaste club van ongeveer 12 mensen gevormd die mee kunnen doen. Voor dit project hoeft je geen ervaring te hebben met handwerken, enige interesse is wel wenselijk. Het belangrijkste is dat het deelnemers plezier geeft om samen te werken en te delen.

Werken aan het wandkleed

Het project start op 6 maart en bestaat uit acht workshopsessies. De sessies vinden iedere woensdagochtend plaats om 10.00 tot 12.00 uur tot en met 24 april in de Vondelflat (De Wijert).

Het project wordt begeleid door creatief therapeut en coach Agnes van Wijk en Sietske Boekema, vrijwillig gespreksbegeleider van lotgenotengroepen Rouw en Verlies bij Humanitas.

Kennismaken met het project

Wijkbewoners die geïnteresseerd zijn kunnen 28 februari komen kennismaken met zowel het project als met de begeleiders. De kennismaking vindt plaats van 10.30 tot 11.30 uur in de Vondelflat.

Aanmelden

Bij interesse, aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met cultuurcoach van De Wijert: Kitty Boon via [email protected]. Ook voor de kennismaking op 28 februari kun je je aanmelden bij Kitty.

Dit project is een samenwerking van Humanitas, Thuiszorg Comfort en Vrijdag in de Buurt (in De Wijert).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen