Eerste bomen geplant op nieuwe Julianaplein

Foto: Aanpak Ring Zuid.

Afgelopen dinsdag is begonnen met het aanplanten van de eerste bomen op het nieuwe Julianaplein. Het grootste en drukste verkeersknooppunt van Noord-Nederland wordt straks een groene entree van de stad Groningen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Een paar weken geleden is er op het Julianaplein een grote schuine helling aangelegd bij de ingang van de toekomstige verbindingsboog voor verkeer van Hoogezand naar Assen. Deze helling is bedekt met een leeflaag van een speciaal mengsel met 25 verschillende kruidensoorten. Deze leeflaag zorgt er niet alleen voor dat het talud in korte tijd mooi groen wordt, maar door de snelle kieming gaat hij ook erosie tegen. Vorige week zijn de boomplantvakken aangelegd, zodat deze week de eerste bomen geplant konden worden.

Dinsdag zijn de eerste 24 bomen geplant en vastgezet aan palen. De bomen bestaan voornamelijk uit loofbomen, met hier en daar een accent van naaldhout. Dankzij deze diversiteit zijn de bomen minder kwetsbaar als er een plaag of ziekte opspeelt. Bovendien draagt deze mix bij aan een onderscheidend beeld ten opzichte van de ringweg, waar uitsluitend iepen staan.

De eerste boom werd symbolisch geplant met een indrukwekkende schep van maar liefst 2 meter lang. In de komende weken wordt nog meer groen geplant aan en rondom het Julianaplein.

De groene aanblik van het Julianaplein was eerst niet opgenomen in de plannen, maar deze extra wens is toegevoegd in 2017 en zo krijgt Groningen een mooie, groene poort naar de stad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen