Aanpak storingsgevoelige Euvelgunnerbrug dit weekend

Foto: De Redactie

Aankomend weekend wordt geprobeerd de Euvelgunnerbrug in de zuidelijke ringweg helemaal storingsvrij te maken. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Daarvoor wordt de zuidelijke ringweg het hele weekend afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg, in beide richtingen.

De Euvelgunnerbrug, de hoge brug in de zuidelijke ringweg, werd vorig jaar compleet vernieuwd en ging in september open. Daarna zijn er verschillende storingen geweest in een sensor en in de software. Daardoor moest de brug met de hand bediend worden. Ook kwam het voor dat de slagbomen bij de brug naar beneden gingen, zonder dat er scheepvaartverkeer was. Er werden al een aantal keren kleinere aanpassingen gedaan om de problemen op te lossen, maar de brug is nog steeds niet storingvrij.

“We gaan een aantal onderdelen van de brug vervangen en een aantal aanpassingen in de software doen”, aldus Aanpak Ring Zuid. Ook worden aanpassingen gedaan in de audio, de camera’s en de bediening op afstand. Daarnaast wordt een sensorvervangen, die de hydrauliek aanstuurt (de aandrijving van de beweegbare delen). “Daarna wordt alles uitgebreid getest”.

Het verkeer wordt omgeleid via de Europaweg (de ‘oude A7’) en knooppunt Westerbroek.

Afsluiting

De zuidelijke ringweg is van vrijdagavond 16 februari om 20.00 uur tot zondagavond 18 februari om 19.00 uur in beide richtingen dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. De oprit vanaf de Kieler Bocht richting knooppunt Euvelgunne blijft wel beschikbaar. Ook de oprit vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein en de afrit 37 Groningen-Europapark (rond de Skivijver) blijven open..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen