Valentijnsdag: De dag van de liefde, verloopt zacht en regenachtig

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld een kaart, een bloemetje of cadeautje.

Deze dag verloopt volgens Weeronline zacht en regenachtig. De temperatuur loopt op naar 11 tot 13 graden, terwijl normaal voor de tijd van het jaar de maxima liggen rond de 6 graden.

Het wordt een bewolkte, regenachtige dag, én het is volgens Weeronline een goed moment ‘samen een filmpje te kijken’. “Kaarsjes aan, gordijnen dicht en je hebt geen last van het regenachtige weer buiten”, aldus Weeronline.

Valentijnsdag is een dag die in het teken staat van het verwennen van je geliefde. In het jaar 496 werd 14 februari door Paus Gelasius I uitgeroepen tot dag van de Heilige Valentijn. Voor het romantische aspect van Valantijnsdag is echter geen duidelijke uitleg. Het verwennen van een geliefde werd vooral in Amerika aangezet. In de Verenigde Staten begon men vanuit commercieel oogpunt met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. In Nederland begon Valentijnsdag sinds midden jaren 90 een commercieel succes te worden voor cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels, die hier van profiteren.

Elke dag is een ‘nieuwe dag om jouw liefde aan jouw geliefde te tonen. Dit hoeft niet per se op 14 februari.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen