Ook veranderingen voor fietsers door aanpak ringweg

Foto: Aanpak Ring Zuid

Ook fietsers krijgen door de aanpak van de ringwegen te maken met veranderingen. In het westen van de stad zijn er bijvoorbeeld drie situaties die veranderen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Dubbele rotonde Corpus den Hoorn/Stadspark

Bij de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn en het Stadspark verandert het fietspad. In de nieuwe situatie ligt er nog één fietspad aan de oostzijde en zijn er geen fietspaden meer aan beide zijden van de rotonde, zoals in de oude situatie waren er fietspaden aan beide zijden van de rotonde. Het nieuwe fietspad is voor fietsverkeer in beide richtingen. Fietsers komend vanaf de Laan Corpus den Hoorn en die rechtdoor richting Stadspark willen, hoeven dan niet meer drie wegen over te steken, maar twee.

Daarnaast rijdt er minder autoverkeer op de rotondes, doordat het autoverkeer vanuit Drachten naar de westelijke ringweg (en andersom) hier niet meer langskomt.

Leonard Springerlaan

Bij het Vrijheidsplein verdween sinds een aantal jaren het fietstunneltje tussen MartiniPlaza en Gasunie. In de nieuwe situatie is de westelijke ringweg ‘opgetild’. Daarom kunnen fietsers straks over de Leonard Springerlaan onder de westelijke ringweg door. Omdat hier ook een oprit en afrit ligt voor autoverkeer, komen er wel verkeerslichten bij.

Laan van de Vrede

Ook verandert de fietsverbinding tussen de Laan van de Vrede en Martiniplaza. In het verleden moest je hier de drukke oprit en de afrit oversteken. In de nieuwe situatie fiets je onder de oprit en de afrit door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen