Ring West drie weken dicht in maart

Foto: Archief De Redactie

De westelijke ringweg gaat in maart drie weken dicht. Het gaat om het deel tussen de toe- en afrit van de Zeeheldenbuurt/Peizerweg en het Vrijheidsplein. Zowel Ring West en het Vrijheidsplein moeten klaargemaakt worden voordat Operatie Ring Zuid van start gaat, meldt Groningen Bereikbaar.

Vanaf vrijdag 1 maart is Ring West in zuidelijke richting dicht richting het Vrijheidsplein. Vanaf vrijdag 8 maart is Ring West dicht in beide richtingen. Dan gaat ook de weg dicht in de richting Paddepoel en Zuidhorn. Beide afsluitingen duren tot donderdag 21 maart.

Het gaat om de definitieve inrichting van de westelijke ringweg. Op 21 maart gaat Ring West weer open. Ook is dan na lange tijd, de aansluiting met de Leonard Springerlaan bij MartiniPlaza weer helemaal open. Deze aansluiting is volledig nieuw en zonder verkeerslichten. Verkeer kan dan vanaf de Leonard Springerlaan rechtsaf de ringweg op richting Paddepoel/Zuidhorn. Andersom is een nieuwe afrit beschikbaar om de Leonard Springerlaan te bereiken.

Ook kan men dan vanaf de Leonard Springerlaan onder het viaduct door en dan de oprit richting Drachten nemen en andersom met een eigen rijstrook op het Vrijheidsplein.

De verwachting is dat deze afsluiting voor voor extra verkeersdrukte op andere wegen en extra reistijd gaan zorgen.

Vervolgens begint van 22 maart tot 2 september Operatie Ring Zuid, waarbij delen van de ringweg en het Julianaplein worden afgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen