Wisselvallig en buien, eind van de week droger en kouder

Foto: CC BY-SA 4.0/ Wikipedia Commons/ Marcoaliaslama

Het nieuwe jaar begint met hetzelfde wisselvallige weer waarmee 2023 eindigde. Veel regen en wind tot en met donderdag, daarna wordt het droger en kouder.

Deze dinsdag is het bijzonder nat en onstuimig. Vooral in het noorden en oosten valt veel regen. Ook is het in bepaalde steden droog, maar in de middag en avond valt er opnieuw veel regen en valt er tussen de 20 en 30 millimeter regen. Daarbij waait het stevig. De maxima komen uit rond de 12 graden.

Woensdag is het droger met af en toe de zon, maar trekken ook nog buien over het land. De temperaturen zijn lager met maximaal 8 tot 10 graden.

Parelmoerwolken

Tijdens opklaringen zijn zeldzame parelmoerwolken te zien. Dat zijn kleurrijke wolken, waarbij koudere lucht (-80 tot -84 graden op 25 kilometer hoogte) dichtbij genoeg is om deze te zien. Dit verschijnsel komt volgens Weeronline eens in de paar jaar voor. Parelmoerwolken zijn alleen te zien rond zonsopkomst en zonsondergang en tijdens de schemerperiode.

Ook donderdag is het nog wisselvallig en valt er regen, maar de dagen daarna wordt het droger. Af en toe kan er nog een bui vallen. De temperaturen dalen in de loop van de week naar uiteindelijk waarden rond de 5 graden op zaterdag.

Vanaf zondag neemt de kans op nachtvorst toe. Of het echt winter wordt is nog niet te voorspellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen