Kerstavonddiensten en kerstconcerten in Groningen

Schnitgerorgel in Martinikerk
Schnitgerorgel in Martinikerk
Foto: Archief De Redactie

Kerstavond, zondag 24 december zijn er Kerstavonddiensten, kerstvoorstellingen en kerstconcerten in verschillende kerken in Groningen.

Kerstavonddienst in Martinikerk in Groningen

Een Kerstavonddienst staat geprogrammeerd om 19.45 uur in de Martinikerk in Groningen met als thema ‘Licht en Leven’. Voorgangers in deze dienst zijn onder Ds. Wim-kees van Slooten (overdenking), ds. Dick Mak (liturg), C’rienke Antuma (lector) en ds. Pieter Versloot (gebed). Gospelkoor Repete uit Groningen verleent medewerking aan deze dienst.

Kindervoorstelling en Kerstnachtdienst in de Nieuwe Kerk Groningen

Kerstvoorstelling voor kinderen

Op kerstavond, zondag 24 december 2023, organiseert de Nieuwe Kerk Groningen twee kerstvoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Eén om 17.00 uur en één om 19.00 uur met een echt ezeltje. Dit jaar is er een nieuw toneelstuk geschreven voor de kinderkerstnacht.

Kerstnachtdienst

In de Nieuwe Kerk in Groningen is een Kerstnachtdienst: “Guten Abend, gut’ Nacht, von Eng’lein bewacht om 22.30 uur. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Kerstviering in St. Jozefkathedraal

In de St. Jozefkathedraal in Groningen wordt op Kerstavond een viering gehouden. Deze viering begint om 19.00 uur met een gezinsmis met kerstliederen. Om 23.00 uur begint een Nachtmis.

De Stadskerk – ‘Licht in de nacht’

In de Stadskerk  zijn zowel op zaterdagavond als op kerstavond drie Kerstnachtdiensten met het thema ‘Licht in de nacht’. Bezoekers kunnen genieten van bekende kerstliederen, een hedendaagse musical en een hoopvolle boodschap. Kijk hier voor meer informatie.

De diensten zijn om: 17.30 uur, 20.00 uur en 22.30 uur. Locatie: Stadskerk, Friesestraatweg 221, Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen