GGD Groningen vaccineert tegen HPV op het Zernikecomplex

(Archief De Redactie)
(Archief De Redactie)
Foto: via ACLO

GGD Groningen gaat volgende week vaccineren tegen HPV op het Zernikecomplex. Jongvolwassenen die geboren zijn tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 kunnen op 12,13 en 14 december de HPV-prik halen.

De HPV-vaccinatie voor jongvolwassenen is dit jaar nog gratis. Er zijn twee vaccinaties nodig voor een goede bescherming. Daartussen zit 5 maanden. Ieder die de eerste vaccinatie voor het eind van het jaar haalt, kan de tweede prik voor 1 juni 2024 gratis halen. Deze maand is dus de laatste kans om de 1e vaccinatie gratis te halen, meldt de GGD.

Zernikecomplex

De vaccinatie is te halen op 12, 13 en 14 december van 13.00 uur tot 20.00 uur op het Zernikecomplex. GGD Groningen vaccineert op het ACLO Sportcentrum, meetingroom (via de sportsbar).

Een afspraak maken is niet nodig, wel moet men een ID-bewijs meenemen. Ook internationale studenten kunnen de vaccinatie halen.

HPV

HPV staat voor het humaan papillomavirus. Van dat virus merk je meestal niks, maar het is wel heel besmettelijk. Als je HPV hebt, kun je gemakkelijk – zonder dat je het weet – iemand anders besmetten. In sommige gevallen kan een infectie leiden tot kanker. Het vaccin beschermt goed tegen zes soorten kanker.

Kinderen krijgen de vaccinatie via het Rijksvaccinatieprogramma. In 2023 krijgt de groep geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 via een inhaalcampagne de kans om de vaccinatie ook te halen. Het blijft mogelijk om de HPV-vaccinatie te halen op de Osloweg in Groningen.

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen