UMCG Centrum voor Revalidatie krijgt nieuwe vleugel voor Neurorevalidatie

Impressie van nieuwe vleugel.
Impressie van nieuwe vleugel.
Foto: UMCG

Het UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren begint in januari 2024 met de bouw van een nieuwe vleugel voor de afdeling Neurorevalidatie.

De nieuwbouw biedt patiënten veel meer privacy dan nu, meldt het UMCG. Ook komt er een restaurant waar patiënten bezoek kunnen ontvangen. De nieuwe vleugel, die grenst aan het terrein van de Hortus, wordt gebouwd door Aannemingsmaatschappij Friso en is naar verwachting medio 2025 klaar.

Patiënten die revalideren van hersenletsel hebben behoefte aan rust en kunnen vaak weinig prikkels verdragen. Daarom komen er in de nieuwbouw één- en tweepersoonskamers met een eigen toilet- en doucheruimte. Nu zijn er nog veel vier- en zespersoonskamers. Doordat de nieuwe afdeling direct aansluit op de tuin en het park rondom Beatrixoord, wordt het voor patiënten veel eenvoudiger om naar buiten te gaan voor een wandeling.

Bovenop de nieuwe vleugel komt een restaurant, dat op dezelfde verdieping en in het verlengde van de hoofdingang komt te liggen. Hier kunnen patiënten hun bezoek ontvangen. De maaltijden voor zowel patiënten als personeel worden in een zogenaamde satellietkeuken op locatie bereid. Dit zorgt ervoor dat zij meer keuze hebben en maaltijden vers bereid worden. Het restaurant krijgt ook een dakterras.

Het UMCG bouwt de komende 15 jaar met bouwprojecten op zowel het UMCG-terrein in Groningen als in Haren aan grote vernieuwings- en uitbreidingsopgaven. Dat doet het UMCG tot 2035 met diverse bouwprojecten. Meer hierover lees je op www.umcg.nl/umcgbouwt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen