Aanvragen subsidie voor verduurzaming beschikbaar voor meer Groningers

Foto: De Redactie

Het postcodegebied van de subsidie Verduurzaming en Verbetering (VVG) is uitgebreid met 29 postcodes verdeeld over acht gemeenten door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het gaat om acht gemeenten in de provincie.

Dit zijn de gemeenten Aa & Hunze, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Tynaarlo en Veendam.

Woningeigenaren in die gebieden kunnen, als ze niet onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen vallen, een subsidie van 10.000 euro aanvragen voor de verduurzaming en verbetering van een woning of bijgebouw. Het kan gaan om zonnepanelen of een warmtepomp, maar ook om vernieuwing van de keuken of badkamer.

Zo’n 14.500 adressen komen door de uitbreiding nu in aanmerking voor de subsidie. De openstelling ging woensdag in en breidt tot het einde van dit jaar uit met nieuwe postcodes. Een volledig overzicht van de postcodes is te vinden op de website van Samenwerkingsverband Noord-Nederland, waar inwoners de subsidie kunnen aanvragen.

Naast deze uitbreiding kunnen inwoners die al recht hadden op de subsidie, deze nog steeds aanvragen tot en met eind 2025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen