Officiële lancering circulair naaiatelier NAIS met modeshow

Foto: via NAIS

De officiële lancering van NAIS vindt donderdag 23 november plaats aan het Damsterdiep. Met een modeshow presenteert NAIS zich aan het Gronings publiek.

NAIS is een Gronings naaiatelier dat tweedehands stoffen gebruikt om unieke handgemaakte producten te maken zoals shoppers, etuis, kussens en bucket hats. De producten worden gemaakt door mensen die minder uitzicht hebben op regulier werk. Hierdoor krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Modeshow

De modeshow van NAIS is een samenwerking met kringloop GoudGoed Damsterdiep. NAIS spreekt zelf van een “modeslow”, omdat ze zich richten op ‘slow fashion’, een duurzaam en stijlvol alternatief voor fast fashion.

Initiatiefnemer Mirjam Schepel: “Met NAIS laten we zien dat er een duurzaam en stijlvol alternatief bestaat voor de vervuilende mode-industrie. Zo proberen we een positieve bijdrage te leveren aan een circulaire economie door het maken van unieke, kwalitatief goede producten van tweedehands stoffen. Daarmee creëren we ook kansen op de arbeidsmarkt voor wie dat kan gebruiken.”

Wethouder Eelco Eikenaar is aanwezig bij de lancering van NAIS: “Dit soort initiatieven juich ik van harte toe, sociaal, duurzaam en circulair. Waarbij NAIS de kans biedt op een leuke werkervaringsplek voor inwoners. Ook zijn vrijwilligers welkom!”

De modeslow wordt gelopen door medewerkers van NAIS en GoudGoed. Beide organisaties werken nauw samen; textiel dat wordt ingeleverd in de containers maar niet meer geschikt is voor de kringloop, wordt door NAIS geselecteerd en hergebruikt. Zo draagt NAIS bij aan het verkleinen van de afvalberg.

De modeshow is vrij toegankelijk en begint om 16.30 uur bij GoudGoed aan het Damsterdiep 269.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen