Sinterklaas komt zaterdag aan en logeert in Museum aan de A

Foto: Dave Andrew

Sinterklaas komt zaterdag aan in Groningen. Net als vorig jaar logeert de Goedheiligman twee weken in Museum aan de A.

Nicolette Bartelink, directeur van Museum aan de A in Groningen, kreeg onlangs een bijzonder mailtje uit Spanje. Sint-Nicolaas wil dit jaar weer naar Groningen komen, maar een geschikt logeeradres moest nog worden geregeld!

Natuurlijk heeft Bartelink positief gereageerd op zijn verzoek om in het museum te verblijven, vorig jaar sliep de Goedheiligman tenslotte ook bijna twee weken in de chique directiekamer in het eeuwenoude Canterhuis van het museum. Een perfecte plek voor de heilige, het museum staat midden in de stad, bijna in de schaduw van de Akerk die notabene aan hemzelf gewijd is. Iedereen kan vanaf zondag 19 november tot en met dinsdag 5 december een kijkje in de kamer van Sinterklaas komen nemen.

Ook kun je een brief, verlanglijstje of kleurplaat voor de Sint achterlaten en zijn er oude Groninger Sinterklaasgebruiken te zien. De kamer is tijdens openingstijden van het museum gratis toegankelijk. Op woensdagen en zaterdagen tijdens Sints’ verblijf zijn er leuke Sinterklaasworkshops in het kinderatelier van het museum.

Gronings tintje

De oude directiekamer wordt precies ingericht zoals Sinterklaas het wil. Er komt een mooi oud bureau om de brieven en verlanglijstjes aan te lezen, er is een lekkere grote stoel om in te chillen en een sierlijk bed om in weg te kruipen. Natuurlijk is er plek voor zijn favoriete foto’s en andere persoonlijke spulletjes. En niet te vergeten het Grote Sinterklaasboek. “Om Sints verblijf een echt Gronings tintje te geven, laten we ook wat Groninger Sinterklaasgebruiken zien.

Weet je dat het liedje O, kom er eens kijken is geschreven door een Groningse onderwijzeres en weet je wat Fieterknuten zijn? Die kent de Sint natuurlijk wel, maar hij is toch soms wat vergeetachtig, heb ik gehoord. Daarom herinneren we hem eraan,” zegt Bartelink.

Op woensdag 22 en 29 november van 15.00 uur tot 16.30 uur en zaterdag 25 november en 2 december van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn er Sinterklaasworkshops in het kinderatelier.

Vanaf zondag 19 november

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in de Stad Groningen. ’s Avonds pakt hij in het museum rustig zijn koffer uit, om daarna de intocht online terugkijken. Hij vindt het altijd leuk om zichzelf terug te zien. De Goedheiligman is zelf natuurlijk heel druk maar hij vindt het leuk als kinderen vanaf zondag 19 november 13.00 uur een kijkje komen nemen in zijn kamer. Ze kunnen daar hun brief, verlanglijstje of kleurplaat voor de Sint afgeven.

Openingstijden Sinterklaaskamer

Zondag 19 november tot en met dinsdag 5 december. Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur (maandagen gesloten).

De Sinterklaaskamer is een samenwerking van Museum aan de A, de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken en De Kleermaker.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen