Eén fiets- en loopbrug van Gerrit Krolbrug eind van de week dicht

Foto: Arichief De Redactie

Aan het eind van de week is één van de fiets-loopbruggen van de Gerrit Krolbrug afgesloten. De middengoot wordt zodanig aangepast, dat deze niet meer kan worden gebruikt, meldt de gemeente.

De afsluiting is donderdag 16 en vrijdag 17 november tussen 9.00 uur en 15.00 uur.

De werkzaamheden voor de aanleg van de hellingbanen beginnen maandag 20 november. Vanaf dan kunnen fietsers uit beide richtingen gebruikmaken van de fiets-loopbrug aan de kant van de Oostersluis. De westelijke fiets-loopbrug, aan de kant van de Noordzeebrug, is door de werkzaamheden dan dicht.

De hellingbanen gaan begin 2024 open voor fietsers en voetgangers. De hellingbanen blijven liggen tot de bouw van de nieuwe Gerrit Krolbrug begint. Met de hellingbanen kunnen fietsers, voetgangers, scootmobiels en bakfietsen makkelijker de oversteek maken over het Van Starkenborghkanaal. Omdat de hellingbanen niet te steil mogen zijn, lopen ze in een zigzagvorm. Via vier ‘haarspeldbochten’  kan men de westelijke fiets-loopbrug over.. De andere fiets-loopbrug, aan de oostzijde, blijft zoals hij is, met trappen.

De gemeente waarschuwt dat het druk kan worden op de brug omdat er de komende tijd maar één fiets-loopbrug open is. Fietsers krijgen het advies gebruik te maken van de omleidingsroutes over de Noordzeebrug en de Oostersluis. Brommers en scooters kunnen niet meer gebruikmaken van de Gerrit Krolbrug tot begin 2024.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen