Petitie tegen reclamebelasting ruim 2.000 keer ondertekend

Foto: De Redactie

De petitie tegen de plannen om in Groningen reclamebelasting in te voeren is inmiddels bijna 2.000 keer getekend. De petitie werd maandagmiddag in het leven geroepen uit verzet tegen de plannen van het college van B&W om ondernemers belasting te laten betalen voor reclame op gevels, panden en in etalages.

Deze belasting heeft volgens de petitie negatieve gevolgen voor bedrijven, ziekenhuizen, sportverenigingen, culturele instellingen, voedselbank en kerken. Het zal onnodig financiële druk uitoefenen op lokale bedrijven en leiden tot extra uitdagingen voor onze lokale ondernemers.

Bedrijvenverenigingen ondersteunen de petitie en zeggen te begrijpen dat er behoefte is aan beheersing van reclame-uitingen. “We hopen dat de gemeente daarover alsnog met ons het gesprek wil aangaan.”

Afgelopen woensdag werd opnieuw een brief verstuurd aan het college namens de gemeenschappelijke organisaties, waarin nogmaals benadrukt wordt dat de invoering van reclamebelasting geen oplossing is.

De petitie “Geen reclamebelasting in Groningen” is de naam én het doel van een petitie van Groningse ondernemers tegen reclamebelasting in Groningen. De petitie is gestart vanuit de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) die ondernemers in alle delen van de gemeente Groningen oproept, die het niet eens zijn met de komst van de reclamebelasting de petitie te ondertekenen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen