Homepage StemWijzer weer bereikbaar (update)

Foto: De Redactie

De StemWijzer voor de Tweede Kamerverkiezing staat sinds woensdag online en is gebaseerd op verkiezingsthema’s.

De homepage van de website StemWijzer is donderdagochtend tijdelijk onbereikbaar. De Stemwijzer zelf is overigens wel bereikbaar, zo meldt een woordvoerster van ProDemos, de organisatie achter de stemhulp voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Meerdere websites van de organisatie zijn niet bereikbaar vanwege problemen bij het bedrijf dat de sites huisvest, zo legt de woordvoerster uit. Voor de Stemwijzer zelf is inmiddels een omweg gemaakt. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Wat de problemen veroorzaakt, is niet bekend.

Gebruikers van de StemWijzer krijgen aan de hand van dertig stellingen te zien hoe de mening is van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezing over actuele onderwerpen. Daarbij gaat het om onder meer om klimaat, stikstof, bevriezen van huren, woningbouw, belasting en gratis ov voor ouderen. Na het invullen van de lijst krijgen de invullers van de Stemwijzer te zien met welke partijen ze de meeste overeenkomsten heeft. Eind oktober lanceert ProDemos nog Young Voice, een stemhulp voor jongeren.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing van 2021 werd de Stemwijzer miljoen keren ingevuld.

De stemwijzer is te gebruiken via stemwijzer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen