Stremming Panserweg (N388) en Hunsingokanaal vanwege werkzaamheden Hunsingosluis – Zoutkamp

Foto: Google Maps

Vanaf aanstaande vrijdagavond 27 oktober om 18.00 uur is de N388 voor alle verkeer afgesloten. De weg is ook afgesloten voor hulpdiensten en bussen, meldt de provincie. Ook het Hunsingokanaal is gestremd. De werkzaamheden en afsluiting duren tot en met vrijdagmiddag 8 december om 17.00 uur.

Dit komt door werkzaamheden aan de bouwkuip en de weg voor de reconstructie van de Hunsingosluis in Zoutkamp.

De stremming van de provinciale (N388) is tussen de aansluiting met de S.H. Woldringhstraat in Zoutkamp en de aansluiting met de Stationsstraat in Zoutkamp. De omleiding wordt met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden via het tijdelijke ponton over het Hunsingokanaal. Vanwege dit ponton is het kanaal gestremd voor al het scheepvaartverkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn voor de bouw van het nieuwe Hunsingo gemaal. Tijdens de stremming plaatst de aannemer funderingspalen, wordt de bouwkuip ontgraven en het onderwaterbeton gestort. En er wordt er een tijdelijke brug gebouwd.

“Door tegenslagen met het plaatsen van de damwanden en palen en het slechtere weer tijdens de zomervakantie, was het noodzakelijk om in de planning wat werkzaamheden te schuiven en ontkomen we er niet aan om de N388 nu nog een keer te stremmen”, aldus de provincie.

Nieuwe Waterwerken Zoutkamp

Waterschap Noorderzijlvest, de provincie Groningen en de gemeente Het Hogeland werken samen in het project Nieuwe Waterwerken Zoutkamp om de water- en verkeersveiligheid, economie, leefbaarheid en ecologie van Zoutkamp en omgeving te verbeteren en het toerisme te stimuleren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen