Groningen in top 5 sportiefste gemeenten

Sportievelingen bij 4 mijl dit jaar.
Sportievelingen bij 4 mijl dit jaar.
Foto: De Redactie

Sporten wint aan populariteit. Na een dieptepunt in de coronajaren sport nu ruim 6 op de 10 Nederlanders minstens één keer per week. Én Groningen staat in de top 5 sportiefste gemeenten. Dit blijkt uit recent onderzoek van FBTO naar de sportiviteit van Nederlanders.

Binnen Nederland blijkt Wageningen de sportiefste gemeente. De Gelderse gemeente valt op door het hoge aantal inwoners dat wekelijks minimaal één keer sport (64%).

Top 5 sportiefste gemeenten van Nederland

  1. Wageningen (Gelderland);
  2. Oegstgeest (Zuid-Holland);
  3. Heemstede (Noord-Holland);
  4. Groningen (Groningen);
  5. Oldenzaal (Overijssel).

De stad Groningen is de sportiefste gemeente van de provincie. Ten opzichte van de andere gemeenten in de provincie wonen hier veel inwoners die minimaal 1 keer per week sporten. Ook is er naar verhouding een ruim aanbod aan sportclubs én hebben veel inwoners een sportabonnement.

Top 5 sportiefste gemeenten in provincie Groningen

  1. Groningen;
  2. Westerkwartier;
  3. Midden-Groningen
  4. Het Hogeland;
  5. Veendam.

Ruim 60 procent van de Nederlanders sport minstens een keer in de week. Na een dieptepunt in 2021 (54%) sporten we elk jaar meer. Het pre-corona niveau van 2019 (66,5%) halen we nog niet. Het gebruik van digitale tools bij het sporten, zoals apps, trackers en video’s, wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Meer gebruik van apps en video’s

Apps, trackers en video’s worden onder sporters steeds populairder om progressie te meten, door te leren of om activiteiten te tracken. 63% van alle sporters gebruikt digitale tools om de progressie te meten. In 2016 was dit nog 39%. Vooral de duursporters (wielrenners, hardlopers, wandelaars) zijn digitaal actief, 83% van hen maakt gebruik van 1 of meer apps.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen