Wisselvallig en koud weekendweer

Foto: De Redactie

Dit weekend krijgen we te maken met herfstweer, waarbij de warme jas uit de kast kan. De temperaturen dalen naar behoorlijk kouder weer en zowel zaterdag als zondag komen buien voor. Tussendoor is ook de zon te zien.

Zaterdag gaat volgens Weeronline droog en vrij zonnig van start. Doordat de wind draait naar het westen- tot noordwesten krijgen we te maken met buien. Tussen de buien door schijnt de zon. Bij een matige tot (vrij) krachtige wind komen de maxima met 14 tot 16 graden een stuk lager uit dan voorgaande dagen.

Voor het gevoel is de zondageen stuk kouder. De middagtemperatuur blijft steken op 12 graden. Ook deze dag trekken buien vanaf de Noordzee over het land met daarbij vooral in de kustgebieden kans op onweer.

Volgende week wordt het droger en is er kans op lokaal vorst. Maandag zijn er nog wolkenvelden aanwezig, maar vanaf dinsdag domineert de zon het weerbeeld. De maximumtemperatuur komt tijdens de eerste dagen van de nieuwe week op 12 tot 14 graden uit. Het worden koude ochtenden, want tijdens de vroege ochtenduren liggen de waarden op neushoogte iets boven het vriespunt. Aan de grond komt het tot nachtvorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen